Sensor Data

Sensor Data is een specialist op het gebied van meet- en regeltechniek en, zoals de naam al zegt, met name op het gebied van sensoren.

Sensor Data levert sensoren/voelers en transmitters voor het meten van temperatuur, relatieve vochtigheid, druk, luchtsnelheid, licht, CO/CO2.

De temperatuurvoelers worden in een eigen productielijn (op maat) geleverd. Sensor Data heeft een uitgebreid assortiment dataverwerkingsapparatuur, o.a. draadloze meet/ loggersystemen, meet-omvormers en digitale (hand)meters.

Sensor Data levert ook de uitstekende veiligheidscomponenten van Tapeswitch, voor detectie, aanwezigheidssignalering en beveiliging, ook volgens machine-richtlijnen.

De Sensor Data instrumentatie wordt in talrijke HVAC-installaties, industriële processen en diverse laboratoria reeds jarenlang in uiterste tevredenheid toegepast.

Sensor Data is ISO:9001 gecertificeerd

Geschiedenis

De firma Sensor Data Techniek bv is in 1987 opgestart vanuit de firma Buizerd Elektronika te Den-Haag. De belangrijkste producten zijn dan thermistor sensoren, meetwaarde omvormers en Tapeswitch (veiligheidscomponenten).

In 1989 gaat het bedrijf een samenwerking aan met de firma Rense Instruments bv te Made. De naamstelling van het bedrijf is toen gewijzigd in Sensor Data bv. Het bedrijf ontwikkelt in de jaren hierop een compleet leveringsprogramma voor de verkoop van sensoren en aanverwante technologie op het gebied van %Relatieve Vochtigheid, Temperatuur, Luchtsnelheid en Druk. Een begin wordt gemaakt met de eigen productie van temperatuurvoelers.

In 1997 verhuist Sensor Data naar Rijswijk (ZH) om daar onder één dak samen te gaan werken met een aantal bedrijven die ondersteunend zijn aan de belangrijkste bedrijfsactiviteiten van Sensor Data. Voor Sensor Data betekent de verhuizing een impuls voor de productieafdeling van temperatuurvoelers door de aanwezigheid van een mechanische werkplaats. Tevens is er een kalibratie-afdeling aanwezig voor het afgeven van meetprotocollen met traceerbare referenties.

In 2003 wordt het programma van Sensor Data fors uitgebreid met aanverwante producten voor de verwerking van sensor signalen.