De SD100 vochtkalibrator biedt een praktische oplossing voor bedrijven die niet de mogelijkheid hebben om te investeren in een compleet kalibratielaboratorium.

Het systeem is rendabel en beschikbaar als een enkele unit of met een keuze aan opties om aan verschillende behoeften te voldoen tijdens het in-house controleren van vochtvoelers.

De SD100 biedt een eenvoudige manier om vochtvoelers op locatie te valideren. Met een gewicht van slechts 3,2 kg en een batterijcapaciteit van meer dan 8 uur is het instrument zeer handzaam. De SD100 is in staat om maximaal 7 vochtvoelers met verschillende afmetingen tegelijkertijd te valideren, en de unit beschikt over een eenvoudig automatisch validatie programma waarmee operators de unit kunnen instellen en autonoom laten werken.

De SD100 heeft een eigen interne referentie, maar kan desgewenst ook geïntegreerd worden met een hygrometer die dient als externe traceerbare referentie. Dit biedt gebruikers de flexibiliteit om een eigen herleidbare referentie op te nemen in de validatie routines.

De unit is ook verkrijgbaar als onderdeel van een pakket waarmee direct herleidbare kalibratiecontroles uitgevoerd kunnen voeren.